MBO Uitblinker Marvin Heins van het ROC Mondriaan

Gistermiddag is Mondriaan MBO Uitblinker 2014 Marvin Heins, samen met 18 andere Mondriaan Uitblinkers in het zonnetje gezet. Tijdens de speciale Mondriaan Uitblinkersshow  die feestelijk werd geopend door studenten van toneelschool DAPA en het ROC, presenteerden de Uitblinkers zichzelf. Ook ontvingen ze ieder een cadeaucheque van € 275,-- te besteden bij boekhandel Paagman.  Alle Uitblinkers ontvingen bovendien een Uitblinkercertificaat en juryrapport uit handen van het College van Bestuur. 

Jaarlijks kan iedere school van het ROC Mondriaan een student nomineren om Mondriaan MBO Uitblinker te zijn, een erepredikaat waar studenten trots op zijn en dat heel goed op hun CV staat. Achttien scholen hebben dat dit jaar gedaan. Een jury bepaalde wie de mbo-school landelijk mag vertegenwoordigen. In 2014 is dat Marvin Heins.

Marvin Heins vertegenwoordigt de school op het landelijke 'Dit is MBO!'-gala op 9 oktober. Hier kan Marvin landelijk ambassadeur beroepsonderwijs worden als hij de meeste stemmen krijgt. Stemmen kan via DitisMBO.nl.

Heins is een  student van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening. Hij heeft in drie jaar drie opleidingen afgerond: niveau 2 Kok in twee jaar en niveau 3 (Zelfstandig werkend kok) en 4 (Leidinggevende keuken) in één jaar aansluitend daarop. Een megaprestatie waar normaal vijf jaar voor staat. Om dit te bereiken heeft hij heel veel (niet) gedaan: voetbal, uitgaan en vakanties heeft hij  opgegeven om zijn doel te halen. Naast de snelle carrière bij Mondriaan heeft Marvin in zijn spaarzame vrije tijd Italiaans geleerd, mede vanwege zijn liefde voor de Italiaanse keuken. Met zijn visie op gezonde voeding is hij in staat zijn een maatschappelijke bijdrage leveren. Deze combinatie van vakmanschap, zelfbewustzijn én professionaliteit waren voor de jury aanleiding om het te verkiezen tot Mondriaan MBO Uitblinker 2014.

© Nationale Onderwijsgids