Logo_ocw

Het komend studiejaar worden veel mbo niveau 4-opleidingen ingekort van vier naar drie jaar. In de regeling vierjarige opleidingen die vorige week is vastgesteld staan de uitzonderingen op deze verkortingsmaatregel. Groene opleidingen die vierjarige mogen blijven zijn: paardensport, milieu en ruimte, paraveterinaire ondersteuning en manager biologisch-dynamisch bedrijf. Dit meldt Groen Onderwijs. 

Deze regeling publiceerde Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), vorige week. Op de lijst staan alle opleidingen die een uitzonderingen vormen op de verkortingsmaatregel. Deze maatregel gaat in in het begin van het studiejaar 2014-2015. De verkorting van de mbo niveau 4-opleidingen is een onderdeel van het actieplan Focus op Vakmanschap. 
 
De opleidingen tot instructeur paardensport, toezichthouder milieu en ruimte, milieufunctionaris, dierenartsassistent veterinair en manager biologisch-dynamisch bedrijf zijn de uitzonderingen als het om de op aoc's aangeboden opleidingen gaat. Voor de gehele lijst, dus ook voor de opleidingen die niet groen zijn, klikt u hier. 
 
© Nationale Onderwijsgids