ROC van Twente
Met ingang van het schooljaar 2014-2015 biedt het ROC van Twente de tweejarige opleiding Verkoper detailhandel op niveau 2 ook aan op de ROC-locatie aan de Reggesingel in Rijssen. Op dit moment wordt deze opleiding al aangeboden in Almelo, Hengelo en Enschede. Het ROC van Twente komt hiermee tegemoet aan een groeiende vraag naar deze opleiding van studenten uit Rijssen en omstreken.
 
Op de locatie in Rijssen wordt de opleiding Verkoper detailhandel aangeboden als BOL- en als BBL-opleiding. BOL betekent dat een student voltijd naar school gaat met een stageperiode van 10 weken per schooljaar. In de BBL-opleiding gaat de student één dag per week naar school in combinatie met een baan van minimaal 20 uur in de week. De stage kan plaatsvinden bij de plaatselijke winkeliers in Rijssen of omgeving. Samenwerking met de plaatselijke ondernemers is al aanwezig.
 
Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan ondernemerschap en verkooptraining. Nieuw in het programma zijn de vakken assortimentskennis en presentatie. 
 
© Nationale Onderwijsgids