Mbo leerlingen ROC Amsterdam scoren stage tijdens voetbal

Een stageplaats scoren tijdens een partijtje voetbal: studenten van MBO College Zuidoost van het ROC van Amsterdam voetbalden vrijdag tegen ondernemers uit Amsterdam-Zuidoost. Tijdens de wedstrijd werd gekeken of er een ‘match’ voor een stageplaats was.

Het is de tweede keer dat het StagePunt van MBO College Zuidoost van het ROC van Amsterdam dit voetbaltoernooi alias stagemarkt organiseert. Aan het toernooi deden verschillende bedrijven uit Amsterdam-Zuidoost en directe omgeving mee. Zij presenteerden zich als potentieel stage-/leer- of werkbedrijf. Een unieke kans voor de studenten van MBO College Zuidoost om op een laagdrempelige en informele manier een stageplek te scoren.

Het bedrijfsleven in Zuidoost is een belangrijke voedingsbodem voor de beroepsopleidingen van MBO College Zuidoost, met opleidingen in de richting van business, ICT en veiligheid. De studenten en bedrijven speelden tegen elkaar op de velden van voetbalvereniging Zuidoost United.
Urwin Vyent, portefeuillehouder (o.a. van Economie) van Stadsdeel Zuidoost, verwelkomde de spelers. In een elevator-pitch van een minuut presenteerden de bedrijven zich aan de studenten, daarna startte het netwerken en voetballen.

De middag werd feestelijk afgesloten met een panna knock-out show, een vorm van razendsnel straatvoetbal. De drie beste spelers van het toernooi kwamen uit tegen Nederlands kampioen Mohammed Boutaka, onder muzikale aanmoediging van een brassband. Diverse studenten hebben een stageplek tijdens het toernooi verworven of een vervolgafspraak staan voor nadere kennismaking.

© Nationale Onderwijsgids