Logo_kleuren_buiten_de_lijntjes

Op 19 september vindt weer de jaarlijkse Regionale Dag Jonge Kind plaats in Amsterdam. Motto van dit jaar is 'Het creatieve brein: kleuren buiten de lijntjes'. Wetenschapsjournalist Mark Mieras zal de bijeenkomst aftrappen met een lezing over de nieuwste inzichten in het jonge brein. Daarna kunnen de deelnemers kiezen uit verschillende workshops. De dag is bedoeld voor onderwijsprofessionals die werken met kinderen van 3 tot 7 jaar. Dit meldt ABC.

Het thema 'het creatieve brein' wordt in de workshops vanuit verschillende invalshoeken belicht. Onderwerpen als natuur en techniek, filosofie en creativiteit als eerste hulp komen daarbij aan bod. Bij de workshop over de digitale wereld wordt een demonstratie gegeven van de werking van een 3D-printer en worden de nieuwste technologieën in het onderwijs besproken.

De dag is bedoeld voor pedagogisch medewerkers, leerkrachten groep 1 tot en met 3, coördinatoren en begeleiders die werken met kinderen van 3 tot 7 jaar. De dag wordt georganiseerd door het ABC in Amsterdam, OnderwijsAdvies locatie Hoofddorp en Schoolbegeleiding Zaanstreek-Waterland. Kosten van de dag inclusief lunch, informatiemap en een attentie zijn 225,- euro.

Aanmelden kan tot uiterlijk 25 juni via www.hetabc.nl/ikganaarderdjk, wees er snel bij want er is plek voor maximaal 150 deelnemers. De dag vindt plaats op 19 september vanaf 9.15 uur in het Tobaccotheater in de Nes in Amsterdam.

© Nationale Onderwijsgids