In het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn staan 1000 cameramannen klaar voor de Herfstvakantie. De miniatuur-cameramannen van bouwsteentjes zijn een gratis attentie voor jeugdige bezoekers aan de expositie over zestig jaar kindertelevisie in Nederland: "60 Jaar KinderTV (TV-Toys op reis)".

Kinderen tussen de 4 en 10 jaar die het museum tijdens de Herfstvakantie (16 t/m 31 oktober 2010) bezoeken, krijgen een gratis doosje met Sluban bouwsteentjes waarmee ze een cameraman kunnen maken. Er zijn 1000 cameramannen te vergeven en op=op.

De kinderen ontdekken in het museum de TV-helden van vroeger en nu: Van Tante Hannie tot Pipo de Clown, van Swiebertje tot Oebele, van 'Hamelen' tot Thomas de Trein. Allemaal zijn ze te zien op de expositie in het Hoornse museum. Uit de archieven van het tijdelijk gesloten TV Toys Museum zijn honderden objecten gehaald die in het Museum van de Twintigste Eeuw worden getoond: Puzzels, boeken, speelgoed, verzamelobjecten en poppen.

Voor jeugdige bezoekers is er veel te zien en doen. Kinderen kunnen in een grote Thomas-trein stappen, met houten treintjes spelen, achter het stuurwiel van de Bereboot staan, in de Sesamstraat-poppenkast spelen of allerlei liedjes beluisteren. Er zijn kleurplaten en een gratis Fabeltjeskrant met opdrachten.

Talrijke jeugdprogramma's van de afgelopen decennia komen op de tentoonstelling weer tot leven: Het mannetje op zolder, Varen is fijner dan je denkt, Morgen gebeurt het, Dappere Dodo De verrekijker, Rikkie en Slingertje, Flip de tovenaarsleerling, Floris, Ja Zuster, Nee Zuster, Paulus de Boskabouter, Mik en Mak, De Fabeltjeskrant, Oebele, Q&Q, Peppi en Kokki, De film van Ome Willem, Ren je Rot, Ti-Ta Tovenaar, Stuif-es-in, Grote meneer Kaktus Show, Alfred J. Kwak en meer.