Normal_geld34

Er gaat 1,6 miljoen euro bezuinigd worden op uitgaven voor onderwijs en jeugd in de gemeente Deventer. Het college van Burgemeester en Wethouders van de stad heeft besloten de bezuinigingen door te zetten. De bezuinigingen hebben onder meer gevolgen voor extra begeleiding van leerlingen. Dit meldt de Stentor. 

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten de aangekondigde bezuinigingen op jeugd en onderwijs definitief door te voeren. Het eerder gepresenteerde bezuinigingspakket is daarbij wel nog op een aantal onderdelen aangepast. De gemeente voert de bezuiniging van 1,6 miljoen euro door omdat zij minder geld van de overheid krijgt voor onderwijstaken. Daarnaast vloeit er meer geld rechtstreeks vanuit Den Haag naar de schoolbesturen. 
 
De bezuinigingen zullen onder meer gevolgen hebben voor de extra begeleiding voor leerlingen die in de gemeente aangeboden wordt. Daarnaast komen de renovatieplannen voor basisscholen de Okkenbroek en Schalkhaar onder druk. Ook zal het aantal combinatiefunctionarissen in Deventer afnemen. Deze medewerkers organiseren activiteiten rond cultuur, kunst, sport en bedrijven. 
 
© Nationale Onderwijsgids