Normal_copyright_stockfreeimages_kind_eenzaam_bang_weglopen_verdrietig

De Sint Jozefschool in Egmond aan den Hoef heeft alle ouders een waarschuwingsbrief gestuurd. Mogelijk is er een kinderlokker actief in de omgeving. De school waarschuwt de ouders naar aanleiding van een incident waarbij een nog onbekende man een 7 jarig meisje heeft geprobeerd te ontvoeren in Egmond aan Zee. Dit meldt RTV Noord-Holland.

Afgelopen zaterdag probeerde de man in Egmond aan Zee het meisje een bestelbusje in te trekken. Hij had het meisje naar zich toe gelokt met de woorden “Wil je jonge poesjes komen kijken?”. Een andere scholiere kon het meisje op het nippertje lostrekken uit de greep van de man.

De school van het meisje heeft aangifte gedaan bij de politie. In de brief aan de ouders vraagt de school ouders alert te zijn. Ook andere scholen in de omgeving hebben ouders en verzorgers gewaarschuwd. Een maand geleden stuurde de Sint Jozefschool ook al een waarschuwing aan alle ouders over een mogelijke kinderlokker. Of het om dezelfde man gaat, is niet vastgesteld, maar ook bij dat voorval vroeg de man aan het kind of ze jonge poesjes wilde zien.

© Nationale Onderwijsgids