Normal_normal_islamitische_basisschool

Een moslimschool uit Schiedam wil volgend jaar augustus ook een vestiging openen in Delft. Het stadsbestuur wees in het verleden al enkele keren de vestiging van een islamitische basisschool af. Toch is de hoop van Stichting Islamitsch College uit Schiedam nog niet vervlogen. Ze hebben opnieuw bij de gemeente een aanvraag ingediend. Dit meldt AD.

“Op onze twee scholen in Schiedam hebben we enkele tientallen leerlingen uit Delft. Die moeten nu dus een flink eind reizen. Van hun ouders krijgen we dan ook steeds vaker het verzoek om ook een locatie in Delft te openen”, legt Hasan Gögüs, bestuurslid van de Stichting Islamitisch College, uit. Waar de school precies komt in Delft is nog niet bekend. “Eerst willen we groen licht, dan pas denken we na over een locatie”, zegt Gögüs.

De school is niet alleen voor kinderen met een islamitische achtergrond. “Het is een gewone basisschool. We zijn helemaal niet streng in de leer. We geven eens per week godsdienstles en we hebben enkele themaweken rond de islam. Uiteraard is iedereen welkom, maar nu hebben we alleen maar leerlingen met een islamitische achtergrond.”

Hoewel Islamitische scholen de naam hebben minder te presteren, hebben de Schiedamse moslimscholen het tegendeel bewezen. Twee jaar geleden werden ze goed beoordeeld door de Universiteit van Maastricht. De scholen scoorden een 8,2 en een 7,8. Dit is onderzocht door middel van de Cito-scores van de laatste drie jaar van alle basisscholen in het land te vergelijken.

© Nationale Onderwijsgids