Normal_doof_gebarentaal_speciaal_onderwijs
Op 13 november 2014 organiseren Koninklijke Kentalis en de Taalbrug Eindhoven het symposium ‘Alle Taal Centraal’ over passend onderwijs en behandeling voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). 
Tijdens het symposium geven deskundigen uit de zorg en het onderwijs lezingen en workshops over actuele ontwikkelingen op het gebied van TOS; van vroegtijdige herkenning tot effectieve behandelmethoden en passend onderwijs. Dit meldt Kentalis. 
 
Kinderen met TOS hebben moeite met het verwerken van informatie en in het bijzonder met het leren van taal. Als de ontwikkeling van de taal niet goed verloopt, kan dit grote gevolgen hebben voor de verdere sociaal- emotionele ontwikkeling van het kind, de schoolloopbaan en carrière. 
 
Bezoekers van het symposium ‘Alle Taal Centraal’ stellen hun eigen programma samen. Daarbij kunnen zij een keuze maken uit een groot aantal (wetenschappelijke) lezingen en praktijkgerichte workshops. Het symposium richt zich op professionals en studenten binnen de zorg en het onderwijs; docenten, intern begeleiders, logopedisten, behandelcoördinatoren, taaldeskundigen, zorgcoördinatoren, gedragsdeskundigen en beleidsmedewerkers van samenwerkingsverbanden. 
 
Het symposium ‘Alle Taal Centraal’ wordt op donderdag 13 november 2014 van 9.00 –17.00 uur georganiseerd in Hotel Eindhoven in Eindhoven. Meer informatie en aanmelden via: www.alletaalcentraal.nl
 
© Nationale Onderwijsgids