Normal_11806

GORREDIJK - Woensdag 30 mei 2012 is de Awareness Afval-prijs uitgereikt aan OBS De Tsjerne uit Gorredijk. Deze Opsterlandse basisschool heeft het mooiste afvalkunstwerk van de provincie Fryslân gemaakt. OBS De Tsjerne heeft een rondleiding op Ecopark De Wierde gewonnen. De kinderen krijgen op deze manier te zien wat er daadwerkelijk met het afval gebeurt.

Awareness Afval in Fryslân is een samenwerkingsproject van Omrin, Provincie Fryslân, deelnemende gemeenten en de Friese Milieu Federatie om het bewustzijn rondom afval te vergroten. Doelen van dit project zijn het beter scheiden van afval en het voorkomen van nieuw afval. De Awareness Afval-prijs is onderdeel van het educatieve lesprogramma Awareness Afval, dat speciaal bedoeld is voor leerlingen in groep 7 en 8 van de basisschool. De kinderen kregen als opdracht om van verzameld afval een afvalkunstwerk te maken.

De jury, bestaande uit onder anderen gedeputeerde Sietske Poepjes, onthulde het kunstwerk samen met de heer Vernooij van Omrin en wethouder Wietze Kooistra van de gemeente Opsterland. Na de onthulling hield gedeputeerde Poepjes een korte toespraak en werd vervolgens de prijs uitgereikt. Ook kregen de kinderen de opdracht om van afval een kaart van Friesland te maken.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres