Normal_mbo_eten

De aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt kan beter in Amersfoort. Dat vinden werkgevers, onderwijsinstellingen en de gemeente. Daarom werken zij gezamenlijk aan vijf speerpunten om die verbinding te verbeteren. De nieuwe gemeentelijke subsidieregeling Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt sluit hierop aan. Dat meldt gemeente Amersfoort.

Onderwijsinstellingen en werkgevers kunnen tot en met 15 april 2015 samenwerkingsinitiatieven aandragen voor een bijdrage uit dit fonds. Er is 250.000 euro beschikbaar voor 2016. Samen met partners uit onderwijs en bedrijfsleven heeft de gemeente een agenda met vijf speerpunten opgesteld: Kansen op arbeidsmarkt voor MBO-leerlingen niveau 1 en 2 verhogen, snellere en betere match van stages en leerbanen bij MKB-bedrijven, enthousiasme en instroom van leerlingen voor de technieksector vergroten, personeelsinstroom in de ICT verhogen en tot slot meer inbreng van kennis uit de praktijk in opleidingen.

Door samen te werken aan deze speerpunten is het streven om het onderwijs beter te laten aansluiten op de vraag van werkgevers. Het is de bedoeling dat er op deze manier een betere match komt van vraag en aanbod op de regionale arbeidsmarkt. Jongeren krijgen scholing die meer op de praktijk aansluit en vergroten hiermee hun kansen op de arbeidsmarkt. Bedrijven komen gemakkelijker aan geschikte arbeidskrachten en versterken hiermee hun groeikansen.

© Nationale Onderwijsgids