Logo_logo_onw000-wtk-logo-congres-lr-e1390987003562-250x230

De Onderwijscoöperatie organiseert op woensdag 8 oktober Het Lerarencongres. De thema's van het congres staan in direct verband met het dagelijks werk van de leraar en komen onder meer voor in de lerarenagenda van OCW en de Agenda Beroepsgroep Leraren. Het programma van Het Lerarencongres staat nu online. Dit meldt de Onderwijscoöperatie.nl.

Het doel van de dag is vooral de interactie van leerkrachten onderling en elkaar te inspireren en te werken aan professionalisering. De thema's van het congres hebben te maken met het dagelijks werk van leerkrachten zoals een sterke beroepsgroep, professionalisering, peer review, de lerarenopleiding en het lerarenregister. 
 
Bekende sprekers zoals Aleid Truijens en Martine Delfos maar ook de Leraren van het Jaar zullen lezingen geven op het congres. Daarnaast zijn er presentaties van onder meer Onderwijspioniers, LeerKRACHT en de lerarenopleidingen. Minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker van Onderwijs zullen ook deelnemen aan het congres. Het precieze programma van het congres is bekendgemaakt en kunt u vinden op de website. 
 
Het Lerarencongres vindt plaats op de campus van het Koning Willem I College in Den Bosch op 8 oktober van 9.30 tot 17.30 uur. Deelname aan het congres is gratis, aanmelden kan via het inschrijfformulier.
 
© Nationale Onderwijsgids