Logo_roc_van_twente_logo

Zes studenten van het ROC Twente in Almelo zijn op het laatste moment hun diploma misgelopen door een fout van de school. Afgelopen dinsdag, een dag voor de diploma-uitreiking, kregen zij te horen dat zij toch niet geslaagd zijn, terwijl zij op 1 februari een ondertekende brief van de examencommissie ontvingen met een tegenovergestelde boodschap. Dit meldt de Tubantia.

De zes studenten van de opleiding Dienstverlening en Gastvrijheid hadden vrijstelling voor het vak Nederlands. De school ontdekte echter deze week dat de vrijstelling ongeldig is en dus hebben de jongeren hun opleiding nog niet afgerond. De studenten moeten het vak alsnog volgen. De school biedt aan de kosten te vergoeden.

De studenten gaan hier echter niet mee akkoord. Ze zijn woedend op de school en willen een klacht indienen bij de onderwijscommissie. In een reactie noemt het ROC de situatie “super vervelend”. Op Twitter biedt voorzitter John van der Vegt van de school zijn excuses aan. Het had niet mogen gebeuren, zo zegt hij in zijn tweet, “maar toch een diploma geven is erger”, aldus Van der Vegt.  Mogelijk zijn er zelfs meer studenten van wie de vrijstelling ongeldig is. Dat wordt nu door de mbo-instelling onderzocht.

© Nationale Onderwijsgids