Normal_onderwijs__klas_les_martijn_9219

Minister Bussemaker van Onderwijs zegt dat de Algemene Onderwijsbond (AOb) van harte uitgenodigd is om verder te komen praten over hoe het onderwijs in Nederland beter kan. Gisteren werd het rapport van OESO gepubliceerd waarin stond dat het Nederlandse onderwijs goed presteert. De bond is kritischer en vindt onder meer dat er meer leraren moeten komen, vooral bevoegde. Dat meldt De Telegraaf.

Bussemaker wil graag met de onderwijsbond praten over de verschillende onderwerpen die de bond aankaart. “Het grootste probleem is dat we te maken krijgen met krimp en dat veel leraren ophouden met werken”, stelt de AOb. “Maar we hebben ze over een paar jaar ontzettend hard nodig en dat moeten ook de beste leraren zijn en ze moeten bevoegd zijn.” De bewindsvrouw wil hier graag met de bond over praten. Ook is extra ondersteuning voor achterblijvende leerlingen is bespreekbaar. De AOb stelt ook dat de klassen in Nederland steeds voller worden, maar dat weerspreekt de minister.

“Ik ben heel blij dat leerlingen en studenten het goed doen, dat de overgang naar de arbeidsmarkt goed is en dat we weinig schoolverlaters hebben en goed presteren in taal en rekenen”, zegt Bussemaker over het rapport van OESO. Wel zegt de minister het onderwijs altijd te willen verbeteren. 

© Nationale Onderwijsgids