Normal_koning__willem-alexander

Koning Willem-Alexander heeft het Energy Transition Centre (EnTranCe) geopend. EnTranCe is onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Deze proeftuin is een belangrijk onderdeel van de Energy Academy Europe. Hier zullen studenten  en onderzoekers nauw samenwerken met bedrijven. Ze zoeken onder meer naar oplossingen om meer schone energiebronnen te gebruiken. Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Na de opening van de proeftuin wordt de koning rondgeleid door studenten van mbo-, hbo- en wo-instellingen uit de regio. De studenten zullen samen met docenten en ondernemers de nieuwste ontwikkelingen in de duurzame energieketen laten zien. De koning krijgt projecten te zien waarin mobiliteit en wonen elkaar versterken, zoals zonnepanelen op water en een brandstofcelauto.

EnTranCe wil een entree zijn om van goede, creatieve ideeën en voorstellen op energiegebied succesvolle projecten en producten te maken. Voor de verdere uitwerking, ontwikkeling en projectbegeleiding van de energievoorstellen kunnen mensen, bedrijven en aspirant-ondernemers gebruikmaken van de uitgebreide technische faciliteiten die het Energy Transition Centre biedt. Daarnaast kan een beroep worden gedaan op de veelomvattende expertise van zowel het onderwijs als het bedrijfsleven. 

© Nationale Onderwijsgids