Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca

De inschrijving voor de werkconferentie 'Bewegen naar een @GezondeSchoolNL #mbo' is geopend. De werkconferentie is een initiatief van het platform Bewegen en Sport mbo en vindt op 6 november plaats bij ROC A12 in Ede. Tijdens de werkconferentie is ook de aftrap van het project rookvrije schoolterreinen. Dat meldt Gezondeschool.nl.

Bewegingswetenschapper Mathieu de Greef (UMCG/Rijksuniversiteit Groningen) houdt op de werkconferentie een interactieve presentatie. Hier beantwoordt hij de vraag 'wat zijn de effecten van gezond gedrag in het algemeen en van bewegen in het bijzonder op het lichaam en de werking van het brein?' Na de presentatie volgen drie workshoprondes die verzorgd worden door mbo-scholen die als koploper fungeren. De workshops gaan onder meer over de kantine, het schoolterrein en gezondheidseducatie.

Na de workshoprondes werken de deelnemers samen aan de doorvertaling naar de situatie op hun eigen school. Vanuit verschillende invalshoeken komen de deelnemers tot uitgangspunten voor integraal beleid of aanscherpingen van al bestaand beleid.

De conferentie is bedoeld voor medewerkers van mbo-scholen. Leden van de OR en studentenraad zijn ok welkom. Daarnaast is de werkconferentie voor Gezonde School-adviseurs van GGD’en, medewerkers van provinciale sportraden, JOGG-regisseurs en andere regionaal betrokken partners. Aanmelden kan via de website. Hier is ook meer informatie te vinden over de kosten van deelname.

© Nationale Onderwijsgids