Normal_technische_studie_techniek_natuurkunde_elektronica

Dit studiejaar gaan zeven noordelijke ROC's en AOC's een grootschalige samenwerking aan. Onder de naam Energy College volgen enkele honderden eerstejaars mbo-studenten techniek op niveau 3 en 4 in de eerste lesperioden een zogeheten 'basismodule energie'. Binnen deze module leren de studenten de theorie over energiethema's die ze daarna kunnen gebruiken om zich te specialiseren. Dat meldt Energy College.

De basismodule die de studenten krijgen bestaat uit 20 lesuren, die docenten techniek flexibel kunnen geven in de eigen lesperiodes tot einde 2015. Na de basismodule kunnen de studenten er voor kiezen om zich te specialiseren in een specifiek energiethema. Daarvoor zijn vijf 'hotspots' ingericht: werkleerplekken waar in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven de praktijk wordt geleerd.

Doel van het Energy College is om, in samenwerking met bedrijven op basis van de marktvraag, de innovatieve energieprofessional van morgen op te leiden. Er zijn meer van deze professionals nodig, omdat de energiebranche in Noord-Nederland groeit en er grote vraag is naar goed geschoolde vakkrachten. Deelnemende mbo-instellingen (ROC’s en AOC’s) zijn Friesland College, Nordwin College, ROC Friese Poort, Noorderpoort, Alfa-college en Drenthe College.

© Nationale Onderwijsgids