Logo_verkiezing-leraar-vh-jaar-20151

Op het Lerarencongres zijn gisteren de vier nieuwe Leraren van het Jaar bekend gemaakt: Wouter Siebers van de Michaëlschool uit Amersfoort werd uitgeroepen tot Leraar van het Jaar primair onderwijs. De winnende leraar in het speciaal basisonderwijs komt ook uit Amersfoort; dat is geworden Lonneke Thijs van SBO Mulock Houwer. Rachel Baan van het Insula College in Dordrecht won de titel binnen de categorie voortgezet onderwijs en Diederick de Vries van het Drenthe College in Assen mag zich een jaar lang Leraar van het Jaar noemen voor het mbo. Dit meldt de Onderwijscoöperatie. 

Op het Lerarencongres vond de uitreiking plaats. Minister Bussemaker van Onderwijs overhandigde de vier leerkrachten een kunstwerk met de woorden: “Jullie zijn als vakmensen onmisbaar en zullen vele vakgenoten inspireren”.  Als winnaars zullen de vier docenten een jaar lang de beroepsgroep vertegenwoordigen. De minister nodigde de kersverse Leraren van het Jaar bovendien uit om op 2 december te gast te zijn bij het ministerie van Onderwijs.

Wouter Siebers werd Leraar van het Jaar voor het basisonderwijs vanwege zijn duidelijke visie op onderwijs en op het belang van het sociaal emotioneel leren. Hij zal nu optreden als ambassadeur van het basisonderwijs en in het bijzonder als voorbeeld dienen voor mannelijke leerkrachten. Volgende week reist hij ook mee in de speciale treincoupé van de PO Raad in de campagne Veel Meer Meester. Lonneke Thijs krijgt waardering voor haar positieve benadering van leerlingen gerelateerd aan onderwijsbehoefte en persoonlijke ontwikkeling.

Vmbo-docente Rachel Baan heeft een eigen lesmethode wiskunde ontwikkeld en ontwerpt lesmateriaal voor techniek, natuurkunde en informatica. Over Diederick de Vries sprak de jury waardering uit voor de manier waarop hij zijn mbo-studenten ondersteunt op hun ontdekkingsreis naar wie ze zijn en waar hun hart ligt.

© Nationale Onderwijsgids