Normal_boys-286209_640

Sportcentrum Kardinge werkt sinds kort met stagiaires van het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen en het Alfa College, die opgeleid worden tot zwemonderwijzers. De stagiaires werken samen met de zwemonderwijzers van sportcentrum Kardinge tijdens de zwemlessen. Dat meldt gemeente Groningen.

De stagiaires komen het gehele seizoen stage lopen. Per lesgroep zijn er (maximaal) twee stagiaires. De lesgever van de groep is en blijft verantwoordelijk voor de kwaliteit van de lessen en de groepen. De stagiaires verlenen assistentie. In een later stadium zullen de stagiaires ook (delen) van een les gaan verzorgen. De lesgever blijft ook dan verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zwemlessen.

Het belang van stagiaires in het zwemonderwijs is groot. Voor het vak zwemonderwijzer is er steeds minder animo vanuit jongeren, de zwemonderwijzers worden steeds schaarser. Echter, zwemlessen blijven erg belangrijk en goed zwemonderwijs moet gegarandeerd blijven. Daarom hebben sportcentrum Kardinge, het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen en het Alfa College de handen ineen geslagen. Op deze manier moet het zwemonderwijs weer op de kaart gezet worden en moet nog meer sportieve jongeren aanzetten tot het volgen van de opleiding tot zwemonderwijzer.

© Nationale Onderwijsgids