Normal_fnv

De FNV heeft een ultimatum gesteld aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. De minister heeft tot volgende week vrijdag, 28 augustus 15.00 uur, om het loonvoorstel voor overheidspersoneel van tafel te halen en met de FNV aan tafel te gaan zitten om een cao af te sluiten met afspraken over een fatsoenlijke loonstijging, het verbeteren van koopkracht, werkzekerheid en echte banen oftewel een cao waar waardering en respect uitspreekt voor het overheidspersoneel. Dit meldt de FNV. 

Ruud Kuin, vicevoorzitter van de FNV zegt over het ultimatum: "We willen zwart-op-wit dat het loonvoorstel van tafel gaat en niet tot uitvoer gebracht gaat worden. Ook eisen we dat het ABP-pensioen niet wordt verslechterd! Als minister Plasterk niet voldoet aan het ultimatum dan roepen wij onze leden op tot het intensiveren van collectieve acties. Net alleen binnen de overheidssectoren, maar ook daarbuiten. Overigens vinden er komende week elke dag bij overheidsinstellingen in het hele land informatie- en actiebijeenkomsten plaats en worden er enkele verrassingsacties georganiseerd."

Het loonvoorstel is vlak voor de vakantie afgesproken tussen een aantal kleinere vakbonden en werkgevers in de overheidssector. Het kabinet stelde dwingende voorwaarden om in onderhandeling te gaan, zoals de al genoemde verslechtering van het ABP-pensioen en de veel te lage loonsverhoging met een flinke sigaar uit eigen doos. De FNV heeft daarom als grootste vakbond voor het overheidspersoneel, met 60 procent van de georganiseerde leden in de overheidssector, dit voorstel niet ondertekend.

De Nationale Onderwijsgids meldde eerder al dat de Algemene Onderwijsbond, de lidorganisatie van de FNV speciaal voor onderwijspersoneel, zich opmaakt voor acties. 

© Nationale Onderwijsgids