Normal_werk_studie_studeren_jongeren

In september organiseert provincie Gelderland een rondetafelsessie over onderwijs en arbeidsmarkt. Met ondernemers en onderwijsinstellingen worden nieuwe initiatieven besproken om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. Dit meldt de provincie Gelderland. 

Gedeputeerde Michiel Scheffer van de provincie Gelderland: "De economie in Gelderland trekt aan, maar de werkloosheid is nog hoog. Het aantal vacatures neemt voorzichtig toe. Nu is het zaak dat die vacatures snel worden ingevuld. Het gat tussen onderwijs en arbeidsmarkt is nog te groot. Overheid, onderwijs en ondernemers moeten samen dit gat proberen te dichten." 

In het tweede kwartaal van 2015 staan er 14.800 vacatures open in Gelderland, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Sinds 2013 is het aantal vacatures in Gelderland met 4000 toegenomen. Hiermee zit Gelderland in de top 4 van snelst groeiende provincies in Nederland. Nu is het zaak, aldus de provincie, om er voor te zorgen dat een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt ervoor zorgt dat de vacatures snel gevuld worden. Momenteel is nog 7 procent van de Gelderse bevolking werkloos. 

In de provincie zijn onder meer het ROC Aventus, AOC Oost, ROC Rivor, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Wageningen University en de Radboud Universiteit Nijmegen gelegen. 

© Nationale Onderwijsgids