Normal_bouwvakker_bouw_bouwpersoneel

Het ROC Twente en BIMregister organiseren op 8 oktober een bijeenkomst over het Bouw Informatie Model (BIM) in het mbo. Het doel van de samenkomst is om de functieveranderingen door de BIM-methode een plek te geven in het technisch onderwijs. Dit meldt ROC Twente. 

BIM is een methode waarbij in een 3D model wordt samengewerkt door verschillende takken van de bouwsector. In het model worden bijvoorbeeld de gegevens van de architect, installateur en aannemer samengebracht in een database. Deze manier van virtueel bouwen maakt direct zichtbaar hoe de verschillende disciplines in de bouw samenwerken. Het gebruik van de nieuwe methodiek heeft wel gevolgen voor de traditionele functies en bijbehorende taken in de bouwsector. Het technisch onderwijs moet daarop kunnen inspelen.

Op de bijeenkomst van 8 oktober komen verschillende deskundigen aan het woord, waaronder Hans Schutte van het ministerie van Onderwijs en Cees Brandsen van Rijkswaterstaat. Ook staan er diverse themadiscussies op het programma. Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 2 oktober via het aanmeldformulier op rocvantwente.nl. De bijeenkomst wordt gehouden op de locatie van het ROC aan de Gieterij 200 in Hengelo.

© Nationale Onderwijsgids