Normal_koninklijke_landmacht__landmacht__defensie

In de maanden augustus en september oefenen militairen van de Koninklijke Landmacht in onder meer de gemeente Zeist. Het gaat om twee oefeningen: de introductie-oefening en basis militaire vaardigheden. Dat meldt gemeente Zeist. 

Van 31 augustus tot 12 september oefenen 20 militairen van de Vaktechnische Opleiding (VTO), Officieren Geneeskundige Dienst (OFF GNKD) van het Instituut Defensie Geneeskundige Opleidingen (IDGO). Deze introductie-oefening is onderdeel van het opleidingstraject van de militairen. Hierbij staan groepsbinding en het geven van lessen centraal. De eenheid verplaatst zich overdag en ‘s nachts te voet, per fiets en gemotoriseerd door het gebied en maakt geen gebruik van vuur voorstellende middelen. Ze oefenen globaal tussen Huizen, Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Ermelo, Ede, Zeist en Hilversum.

Van 7 tot en met 18 september oefenen 50 militairen hun basis militaire vaardigheden. Tijdens deze oefening 'Joint Intelligence, Surveillance, Target Acquisition & Reconnaissance Commando' verplaatsen de militairen zich te voet en per voertuig. Ze oefenen globaal tussen Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Zeist, Amersfoort en Utrecht.

© Nationale Onderwijsgids