Logo_3079186

Emmen moet aantrekkelijker worden voor studenten. Dat vindt de plaatselijke studentenvereniging Dionysus. In de Drentse stad hebben onder meer de instellingen Stenden Hogeschool, het roc Drenthe College en MBO Terra een vestiging. Toch is Emmen geen echte studentenstad en dat moet veranderen, vindt Dionysus. Dit meldt RTV Drenthe.

“Het is onze taak om het studentenleven in Emmen een beetje beter te maken”, zegt Lorenzo Dolphijn van de Emmense studentenclub. Dat doet de vereniging met de introductie van een speciale kortingspas. De club is een samenwerking aangegaan met verschillende bedrijven in Emmen, waaronder voetbalvereniging FC Emmen. Met de kortingspas kunnen studenten met 50 procent korting een wedstrijd van de voetbalclub bijwonen. De actie lijkt al zijn vruchten af te werpen. “We hebben al heel wat aanmeldingen binnen”, zegt Dolphijn.

Dionysus gaat studenten ook helpen bij het vinden van een kamer. De vereniging gaat met huisbazen in gesprek over wat ze te bieden hebben. Op de website van de vereniging krijgen de verhuurders dan de mogelijkheid om voor beschikbare woonruimte te adverteren.

© Nationale Onderwijsgids