Normal_talentvolrotterdam_leukstedagvanhetschooljaarjpg

Op 25 juli presenteren jongeren van het Startcollege Albeda en Zadkine de eerste trailer van het Zomercarnaval 2015. Afgelopen maanden hebben zij vanuit het project Talentvol Rotterdam van Stichting Pro-Ces enkele muziektrailers vormgegeven, aangekleed en voorzien van dans en muziek. “Één van deze trailers rijdt voorop en springt als eerste in het oog. Fantastisch gedaan, wat een aanwinst voor ons evenement”, laat het bestuur van Stichting Zomercarnaval weten. Dat meldt Stichting Pro-Ces.

Het project Talentvol Rotterdam is tot stand gekomen door de bundeling van de krachten van de Startcolleges en de creatieve ondernemers van Pro-Ces. “We willen beide hetzelfde voor de jongeren, en vullen elkaar simpelweg aan. Onze praktijk aanpak laat ze direct werken aan 21ste-eeuwse vaardigheden en de benodigde houding en attitude tijdens samenwerkingsconstructies. Door verantwoordelijkheid te krijgen en begeleid te worden in hoe je dat invult, leren ze dat ze veel meer kunnen dan ze dachten. Het zorgt voor motivatie, zelfvertrouwen en eigenaarschap. Het is echt hún wagen, en ze zijn er hartstikke trots op”, vertelt voorzitter Farley Raap.

Stichting Pro-Ces begeleidt jongeren zonder startkwalificatie in de ontwikkeling van hun creatieve talenten en kwaliteiten. In samenwerking met het LeerWerkLoket Rijnmond zorgt Pro-Ces voor stageplekken en de mogelijkheid voor bedrijven om via Social Return on Investment (SROI) bij te dragen aan het toekomstperspectief van jongeren. Talentvol Rotterdam is één van de projecten die tot stand is gekomen, en wordt tevens ondersteund door de gebiedscommissie Feijenoord.

© Nationale Onderwijsgids