Logo_hanzehogeschool_logo

Op donderdag 9 juli krijgen de eerste vijf studenten van de Associate degree (Ad) opleiding Projectleider Techniek hun diploma. Studenten die het diploma Ad Projectleider Techniek ontvangen met de specialisatie Energie krijgen ook het certificaat of diploma Hoofdwerktuigkundige in Centrales van de REWIC. Dat meldt de Hanzehogeschool Groningen.

De Associate degree Projectleider Techniek is bedoeld voor werkenden die weer een studie willen oppakken en voor studenten die na hun mbo-4-opleiding willen doorstuderen, maar nog niet voor een vierjarige hbo-bacheloropleiding willen kiezen. De opleiding is gestart met ondersteuning van veel brancheorganisaties uit de wereld van installatietechniek, de technologische industrie en het midden- en kleinbedrijf. Ook de Stichting Engineering Noord en de Stichting AOT Noord onderschrijven de opleiding en er wordt nauw samengewerkt met ROC Noorderpoort. Kijk voor meer informatie op de website van de Hanze.  

Een Associate degree is een landelijke erkende tweejarige hbo-opleiding. Het diploma dat de student na het afronden van de opleiding krijgt, heet ook Associate degree. Na een Associate degree kan de student -als hij/zij dat wil- doorstromen om binnen 2 jaar het bachelordiploma te halen, eventueel na (weer) een aantal jaren gewerkt te hebben.

© Nationale Onderwijsgids