Normal_kraamcollege2

De eerste kraamverzorgenden die een opleiding volgen bij het Kraamcollege hebben maandag 22 juni hun diploma ontvangen. Drie jaar geleden hebben drie roc's (ROC Horizon College, ROC Kop van Noord-Holland en het Regio College) en drie kraamzorginstellingen (Omring Kraamzorg, De Kraamvogel en KraamZus) de handen ineen geslagen om een gezamenlijke opleiding Kraamverzorging aan te bieden in Noord-Holland Noord. Dat meldt het ROC Horizon College.

Doel van de opleiding is het samen werven en opleiden van jonge talenten voor de kraamzorg met een opleiding die beter aansluit aan de behoefte van de arbeidsmarkt. De eerste diploma’s nieuwe stijl zijn aan zestien geslaagden uitgereikt. Veertien van hen hebben inmiddels een contract bij een kraamzorginstelling.

De kraamzorginstellingen signaleerden destijds een dreigend tekort aan kraamverzorgenden als gevolg van de vergrijzing in de regio en een te geringe belangstelling van jongeren voor de opleiding. Met betrokken partijen is gezamenlijk besloten te starten met een opleiding die gericht en specifiek opleidt tot kraamverzorgende. De drie roc’s werven daarvoor ieder leerlingen voor de gezamenlijke opleiding. De opleiding duurt drie jaar en wordt in Alkmaar gegeven.

In samenwerking met het bedrijfsleven hebben de drie roc’s de verantwoordelijkheid genomen om het Kraamcollege te realiseren, inspelend op het goede arbeidsmarktperspectief in de regio Noord-Holland Noord. 

© Nationale Onderwijsgids