Normal_studenten_mbo_florijn__screenshot_

Voor alle mbo-scholen in de digitale versie van de Procesarchitectuur Herziening (PH) beschikbaar. Hierin staan in één integraal model alle processen die voor alle organisatieniveaus van belang zijn bij de invoering van de herziene kwalificatiestructuur. Dit meldt de MBO Raad.

De ondersteuningstool PH is ontwikkeld in opdracht van het Servicepunt Invoering Herziening Kwalificatiestructuur (IHKS). De tool bevat alle onderwerpen die belangrijk zijn voor de invoering. Het gaat om processen op strategisch-, tactisch- en operationeel niveau. Hierbij valt te denken aan het stellen van kaders voor de invoering, aan de slag gaan met kwalificatiedossiers en keuzedelen en het ontwerpen van onderwijs en examinering.

Mbo-scholen staan vrij om een eigen invulling van de benoemde processen uit de tool te maken. IHKS begeleidt het proces van inrichting in een aantal workshops. Het Servicepunt werkt nauw samen met onder meer de AOC Raad en het ministerie van Onderwijs bij de invoering van de herziene kwalificatiedossiers met een helpdesk, diverse handreikingen en online ondersteuningstools. 

© Nationale Onderwijsgids