Normal_foto_banier_world_skills_bij_groenhorst_velp

Drie mbo studenten van Groenhorst Velp gaan Nederland vertegenwoordigen tijdens World Skills in São Paulo van 11 tot en met 16 augustus. Nederlands Kampioen bloembinden Sharyn Jager gaat de strijd aan in het wedstrijdonderdeel Floristry. Bram Wevers en Simon Kuiperij, beiden Nederlands Kampioen tuinaanleg, doen mee in de categorie Landscape Gardening. 

“Het is geweldig dat onze groene mbo-school zoveel talent in huis heeft. Het is een eer dat onze kampioenen hun vakkennis op dit internationale podium mogen demonstreren”, zegt teamleider Meri Loeffen van Groenhorst Velp trots.

Begin augustus vertrekken de mbo’ers en de andere deelnemers van Team Nederland naar Brazilië. World Skills is het grootste beroepenevenement ter wereld dat sinds 1962 iedere twee jaar wordt gehouden. Ruim duizend jonge vakmannen en -vrouwen strijden in 29 wedstrijdonderdelen om de titel 'beste vakman of vakvrouw van de wereld'. De wedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs, het bevorderen van vaktrots en het stimuleren van talent over de hele wereld.

Naast deze wedstrijden biedt World Skills een platform voor beroepsoriëntatie en het opbouwen van een internationaal netwerk. Voor de 43e editie van World Skills in São Paulo wordt een recordaantal deelnemende kandidaten verwacht: ruim 1200.

De openingsceremonie is in het Ibirapuera Gymnasium, een van de meest bekende arena's voor culturele en sportieve evenementen in São Paulo. Op 11 augustus wordt World Skills 2015 hier officieel geopend met culturele performances, een Braziliaanse show en de traditionele 'Parade of Nations'. Op 16 augustus vindt op dezelfde locatie de sluitingsceremonie plaats met de huldiging, feestelijke performances en speeches. Er worden compilatievideo's vertoond met alle highlights van de wedstrijden. Ook wordt de World Skills vlag traditioneel overgedragen aan het land dat World Skills 2017 organiseert: de Verenigde Arabische Emiraten.

© Nationale Onderwijsgids