Normal_copyright_stockfreeimages_sleutels_kamer_studentenkamer_nieuwe_woning_

De gemeente Enschede heeft met de jongeren- en studentencorporaties SJHT en Acasa een overeenkomst gesloten over het vergroten van de kwaliteit van de studentenhuisvesting. Eerder waren hier al afspraken voor gemaakt met drie wooncorporaties in Enschede. Het is de bedoeling dat het woonaanbod voor studenten op één centraal punt komt. Dit meldt RTV Oost.

De gemaakte afspraken zijn een vervolg op de Woonvisie 2025 die in 2012 door de gemeenteraad is vastgesteld. In totaal gaan er per jaar zo'n negenduizend studenten op kamers in Enschede. De Woonvisie zorgt ervoor dat deze studenten zo snel mogelijk een woonruimte vinden en dan het liefst een grote kamer voor weinig geld.

De gemeente en de studentencorporaties gaan samen werken bij een aantal onderwerpen. Al het woonaanbod voor studenten op één centraal punt hoort hierbij. Studenten die zoeken naar een woonruimte, moeten nu verschillende internetpagina's af. Het streven is om alle informatie o internet te bundelen, om het zoeken overzichtelijker te maken. Verder is er een werkgroep die de verhouding tussen vraag en aanbod monitort. De werkgroep gaat ook onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de participatie van studenten in Enschede te vergroten. Dit zou waardevol zijn voor de versterking van de relatie van studenten met de wijk en de stad.

Er komt ook meer aandacht voor de huisvesting van internationale studenten. Deze groep heeft bij aankomst gelijk een woonruimte nodig. Het beste aanbod voor hen, hangt af van de groep studenten en hun studietraject. Op de eerste plaats zijn de onderwijsinstellingen verantwoordelijk voor de internationale studenten, maar andere groepen zouden ook mee willen werken aan een oplossing van de vraag naar huisvesting van de internationale student.

© Nationale Onderwijsgids