Normal_diederik_samson_pvda_politiek..

Op donderdag 2 april is de derde Mondriaan Talentendag. ’s Morgens om 8.30 uur doet politicus Diederik Samson de aftrap van de Talentendag 2015. De organisatie van de Talentendag is opgezet volgens het principe 'voor studenten door studenten'. De dag wordt ’s middags afgesloten met een eindshow van de meest aansprekende workshops en demonstraties. 

De Talentendag wordt georganiseerd door en voor studenten van de School voor Handel en de School voor Administratie Den Haag, de School voor Pedagogisch werk en Onderwijsassistent en het traject MenMplus. Bijna duizend studenten trekken in drie rondes langs ruim vijftig talentenworkshops waaronder de workshop Kickboksen van Youssef El Massoudi van de opleiding verkoper. Felix Torres Sanchez eveneens van de opleiding verkoper, geeft een rap-zangdemonstratie in het Spaans. Ook leren studenten elkaar de Griekse sirtaki dansen, hoe een potje cricket te spelen, portrettekenen, de samba dansen of sushi maken en nog veel meer.|

Eén van de doelen van de Mondriaan Talentendag is het zichtbaar maken van de vele talenten van de studenten maar ook het vergroten van de onderlinge banden, waardoor meer begrip voor elkaar ontstaat. Bovendien vergroot zowel deelname als het geven van een workshop het zelfvertrouwen. 

© Nationale Onderwijsgids