Normal_appels_vrolijk_gezond_kind_fruit

Op twee bijeenkomsten vertellen internationale sprekers uit België en Schotland over de Gezonde School in hun land. En wat Nederland hiervan kan leren. De bijeenkomsten worden georganiseerd door de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl van de PO-Raad, VO-Raad en MBO Raad op 21 april en 12 juni. Dit meldt de MBO Raad.

Steeds meer Nederlandse scholen houden zich bezig met de Gezonde School-aanpak. Deze aanpak ondersteunt scholen bij het structureel werken aan gezondheid op school. De aanpak gaat uit van wat scholen al doen en bouwt hierop voort. Een school kiest hierbij zelf uit gezondheidsthema’s om activiteiten uit te voeren. Op een Gezonde School zouden scholieren beter presteren en docenten beter werken.

Op de twee bijeenkomsten vertellen de sprekers over hoe de Gezonde School in andere landen bestuurlijk en beleidsmatig gedragen wordt. Ook hoe ze daar omgaan met werkdruk, sociale veiligheid en de kwaliteit van het onderwijs. De sprekers vertellen over hun ervaringen, leerpunten en valkuilen rond Gezonde School. Het doel van de bijeenkomsten is het vergroten van inzicht in en toepasbaarheid van bestuurlijke, beleidsmatige en inhoudelijke aspecten rond de Gezonde School-aanpak.

De bijeenkomsten zijn voor onderwijsbestuurders, schoolleiders, docenten en medewerkers van landelijke en regionale onderwijsorganisaties en GGD-en. Het programma richt zich op het primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs. Deelname is gratis. Er is slechts plek voor vijftig deelnemers per bijeenkomst. Aanmelden kan door een mail te sturen naar Goof Buijs: g.buijs@cbo.nl. In de mail moet naam, functie en organisatienaam vermeld worden.

© Nationale Onderwijsgids