Normal_samenwerken

Op vrijdag 27 maart 2015 is de stichting CommBat opgericht. In 2011 hebben beroepsbeoefenaren en docenten binnen de communicatie en de opleidingsinstituten, onder de naam CommBat, het initiatief genomen om het vak communicatie, naar een hoger niveau te tillen. De reden was vooral dat men zag dat afgestudeerden onvoldoende aansluiting vonden bij dat wat in de maatschappij van een communicatieprofessional werd gevraagd. Dit meldt CommBat.

Discussies zowel binnen mbo, hbo, universitair onderwijs en de particuliere opleidingen zowel tussen docenten als studenten en praktijkmensen, resulteerden in november 2014 in een kritisch rapport waarin betrokken organisaties een spiegel werd voorgehouden. In de afgelopen vier jaar bleken de uitkomsten van dit initiatief duidelijk in een behoefte te voorzien. Reden om tot oprichting van de stichting CommBat te komen waardoor de uitkomsten van het rapport strikter ter hand kunnen worden genomen.

De Stichting gaat haar doelstellingen verder uitwerken en zal naast discussies over de vakinhoudelijkheid, nog meer aandacht besteden aan het communicatieberoepsonderwijs. Daartoe is reeds een manifest opgesteld. CommBat wil ook als innovatieve denktank functioneren om binnen de totale communicatiesector daadwerkelijk verbeteringen in het vak aan te kunnen brengen. De stichting dient ertoe om de samenwerking met partners en de kennis die daar mogelijk uit voortvloeit, de gewenste status te geven.

Voorzitter van het bestuur van stichting CommBat is Ben Warner. Ben is nestor in de communicatie, is zelfstandig ondernemer en doceert het vak met grote regelmatig binnen universiteiten en instellingen voor hbo en mbo. De stichting heeft tevens een Raad van Advies (RvA) ingesteld waarin verschillende instellingen en instituten zijn vertegenwoordigd. De RvA kan gevraagd en ongevraagd advies geven over de uitwerking van de doelstellingen van de stichting.

© Nationale Onderwijsgids