Normal_studenten_mbo_florijn__screenshot_

De MBO Raad gaat starten met het kennispunt Opleiding in de School mbo (OidS). Hiervoor is een startbijeenkomst op 21 april van 13.30 tot 16.30 uur in Woerden. Het kennispunt wordt opgericht voor uitwisseling en ontwikkeling van kennis en ervaringen over het opleiden van mbo-docenten. Ook voor een intensievere samenwerking van mbo-scholen met lerarenopleidingen om aankomende docenten beter voor te bereiden op een baan in het mbo. Dit meldt de MBO Raad. 

Het kennispunt biedt een website met onder andere informatie over de OidS en de uitwerking ervan in het mbo. De OidS zal kennisdelingsbijeenkomsten en -activiteiten aanbieden. Er komt ook een (digitaal) platform om te netwerken en kennis te delen. Het kennispunt biedt ook ondersteuning, waarbij ze adviseren over aandachts- en knelpunten bij het versterken van de samenwerking tussen lerarenopleiding en mbo en de ontwikkeling naar een opleidingsschool.

Opleiding in de School richt zich op de huidige opleidingsscholen in het mbo en op alle mbo-scholen die intensiever met de lerarenopleidingen willen samenwerken. Op de bijeenkomst op 21 april is er de mogelijkheid voor uitwisseling en kennisdeling met collega's van andere mbo-scholen. Er is een open gesprek over de uitdagingen waar het mbo voor staat bij de instroom en opleiding van goede docenten. Ook kunnen de deelnemers meedenken over de vormgeving, activiteiten en website van het nieuwe kennispunt.

De bijeenkomst is voor HR-managers, (opleidings)directeuren, schoolopleiders, stagecoördinatoren en projectleiders Opleiden in de School van het mbo. Deelname is gratis, maar is er slecht plek voor maximaal 35 deelnemers. Inschrijven kan hier.

© Nationale Onderwijsgids