Normal_boek_lezen__compfight_

Diverse partijen in Rivierenland gaan samenwerken om laaggeletterden terug te dringen. Op woensdag 25 maart gaan de ROC River en Bibliotheek Rivierenland, samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en regionale bedrijven het Convenant Bondgenootschap Geletterdheid ondertekenen. Dit meldt ROC Rivor.

Het aantal laaggeletterden ligt nu in de regio Rivierenland op 23.000, dat is bijna één op de negen inwoners. In juni 2014 organiseerden ROC Rivor, Bibliotheek Rivierenland en de Stichting Lezen en Schrijven een bijeenkomst waar tientallen organisaties aan deelnamen. Door deze bijeenkomst werd het Bondgenootschap Geletterdheid gesloten. De partijen gaan met het bondgenootschap een samenwerking aan voor de periode 2015-2017.

Aan het Convenant is een Activiteitenplan Laaggeletterdheid gekoppeld. Hierin worden afspraken en actiepunten vastgelegd. Het gaat onder andere vooral om het herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden, het aanpassen van de communicatie van organisaties naar een basisniveau, het organiseren van activiteiten ter bewustwording, het doorbreken van de taboe van laaggeletterdheid en het delen van kennis. 

© Nationale Onderwijsgids