Normal_stemmen__stembus__politiek__verkiezing

De provincie Overijssel wil de jongeren naar de stembus trekken. Met het project 'Jong Overijssel doet mee' proberen ze de politiek interessant te maken voor jongeren. Het project biedt politieke workshops aan op scholen. Ook kunnen de jongeren in gesprek gaan met provinciale politici. Dit meldt NOS.

Projectleider Letty Ijsinga vertelt dat het project vooral is gericht om de politieke kennis van jongeren te vergroten. Door het gesprek met provinciale politici leren de studenten wat de provincie doet en wat een Statenlid is. Uit een meting van de provincie vorig jaar bleek dat 27 procent van de jongeren bij aanvang van het project wist wat de provincie deed. Na afloop was dit bijna 70 procent. Jaarlijks bezoekt de provincie zo'n 4500 jongeren en werken 37 van de 47 Statenleden mee.

Vooral bij leerlingen van het mbo zou de politieke kennis vaak weggezakt, omdat die al op jonge leeftijd maatschappijleer krijgen op de middelbare school voor ze doorstromen naar het mbo. De projectleider benadrukt dat het project niet alleen op mbo'ers is gericht, ook alle andere opleidingen in de provincie worden bezocht. 

© Nationale Onderwijsgids