Logo_inspectie_van_het_onderwijs_logo

Mevrouw drs. M. (Monique) Vogelzang wordt inspecteur-generaal van het Onderwijs bij de Inspectie van het Onderwijs. De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van de ministers Blok voor Wonen en Rijksdienst en Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De benoeming gaat in op 9 april 2015.

Monique Vogelzang (1969) is sinds november 2013 hoofdinspecteur voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs bij de Inspectie van het Onderwijs. In die functie was zij ook al plaatsvervangend  inspecteur-generaal. Daarvoor was zij directeur Kunsten, plaatsvervangend directeur-generaal Cultuur en Media en programmadirecteur Bedrijfsvoering bij het ministerie van OCW. Eerder was ze directeur van de directie Leraren en werkte ze bij de directie Cultureel Erfgoed van OCW. Vogelzang begon haar loopbaan op de afdeling Culturele Zaken bij de gemeente Rotterdam.

Monique Vogelzang voltooide de Lerarenopleiding in de creatieve vakken en studeerde Kunst en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij volgt Annette Roeters op die onlangs is benoemd tot algemeen directeur van de Raad voor de Kinderbescherming bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.
De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

© Nationale Onderwijsgids