Normal_geld_briefjes_munten__-c_-euro_coins_and_banknotes

Jongeren zouden steeds vaker met schulden een onzekere toekomst instappen. De aanvragen voor schuldhulpverlening onder jongeren is de laatste jaren gestegen. Namens Stichting Leven en Financiën (LEF) wil de organisatie Novisource door gastlessen op mbo-scholen de jongeren leren verantwoordelijk met geld om te gaan. Dit meldt Novisource.

Steeds meer jongeren tussen de 18 en 25 jaar doen een aanvraag voor schuldhulpverlening. In 2007 kwam 7 procent van de aanvragen van jongeren, inmiddels is dit opgelopen tot 15 procent in 2013. Eén op de zes mbo-studenten leent op dit moment geld en gemiddeld hebben zij 1.265 euro schuld. Naast schulden laten veel mbo'ers geld liggen. Bijna twee derde van de mbo-studenten krijgt geen zorgtoeslag en kent de belastingteruggaaf nauwelijks, zo blijkt uit onderzoek van het Nationaal instituut voor Budgetvoorlichting.

Novisource is een organisatie dat zich richt op de financiële sector. Naast kennis en gastdocenten levert de organisatie jaarlijks een sponsorbijdrage aan Stichting LEF.

© Nationale Onderwijsgids