Logo_aoc-oost

De agrarische mbo-instelling AOC Oost gaat haar opleidingen van niveau 3 en 4 concentreren op de vestiging in Almelo. Dit betekent dat vanaf 2016 zo'n zes- tot zevenhonderd leerlingen van Enschede naar Almelo moeten verhuizen. Dit meldt RTV Oost.

Het schoolbestuur heeft vorige week het besluit genomen de opleidingen te verplaatsen. Het gaat onder meer om de opleidingen voor dierenassistent en paardenfokker. Volgens het bestuur is het nieuwe onderwijsbeleid van het ministerie aanleiding voor de herinrichting van de mbo-instelling. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs wil dat mbo-opleidingen meer gaan focussen. AOC Oost wil dit doen door de opleidingen op de hogere niveau's te clusteren in Almelo.

De gemeente Almelo is nauw betrokken bij de verhuizing van de opleidingen. Door de verplaatsing zal het leerlingenaantal op de Almelose vestiging namelijk verdubbelen wat op termijn ook consequenties heeft voor de huisvesting van de studenten. Na de zomer worden al de eerste stappen gezet voor de overheveling van de opleidingen. Wat de gevolgen zullen zijn voor de opleidingen die in Enschede blijven, is nog niet bekend.

© Nationale Onderwijsgids