Normal_horeca_vakbeurs

Het ROC van Twente in Almelo heeft op woensdag 11 februari een evenement georganiseerd voor het bedrijfsleven en onderwijs in de horeca. Onder het motto 'leren doen we samen' heeft het evenement als doel om de onderlinge verbinding te versterken. Zo meldt ROC van Twente. 

Op het event waren leermeesters, stagebegeleiders, ondernemers, docenten en studenten uit de horeca te vinden. In totaal namen ongeveer 300 deelnemers deel aan een gevarieerd programma met diverse lezingen en workshops. Zo werd er een demonstratie gegeven door meesterkok Cees Helder  en was er een lezing 'Puberbrein: de missende handleiding'.

Leren in de praktijk is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Hierin leveren de praktijkopleiders, ook wel leermeesters genoemd, een essentiële bijdrage aan het onderwijs. De ROC van Twente heeft een eigen prijs in het leven geroepen om de leerbedrijven te bedanken. Dit jaar heeft het Wilmink Theater en Muziekcentrum de prijs Beste horeca-leerbedrijf 2015 van ROC Twente gewonnen. Dit bedrijf heeft ook al de tweede prijs behaald in de landelijke finale van 'Beste leerbedrijf Horeca van Nederland 2014'. Het ROC van Twente start dit jaar een verkiezing voor Beste horeca-leerbedrijf 2016 ROC van Twente, waarvan de uitreiking tijdens het volgende evenement plaatsvindt. De datum hiervan wordt nog bekend gemaakt.

© Nationale Onderwijsgids