Normal_images

Mbo-school Groenhorst in Velp krijgt een hennepkwekerij. De school voor groene opleidingen houdt binnenkort open dagen. De hennepkwekerij zal tijdens deze open dagen tentoongesteld zijn voor het publiek. Dit meldt Omroep Gelderland.

De teelt van hennep zal een centraal thema zijn op de open dagen. Dit is niet met het doel om jongeren op het idee te brengen om de planten thuis te gaan telen, maar juist om te laten zien dat je veel meer kan met hennep dan er wiet mee roken. 'Je kan er namelijk ook kleding van maken', aldus teamleider Meri Loeffen. 'De bedoeling is om mensen te trekken voor de plantenteeltopleiding en hoe kan dat beter dan met hennep? Ze komen echt niet voor begonia's.'

Er is nog niet bekend hoeveel planten er komen. Loeffen: 'Daar kijken we nog naar aangezien we geen 10 planten mogen neerzetten.' Desondanks kan de tentoonstelling de jongeren natuurlijk op het idee brengen om thuis ook hennep te gaan kweken. 'Het is echt niet de intentie om hennep als wietteelt te promoten,' benadrukt Loeffen, 'dat zullen we ook duidelijk vertellen'.

© Nationale Onderwijsgids