Normal_studenten_samenwerken_groep

De Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) organiseert samen met de MBO Raad op 5 februari een conferentie over medezeggenschap van studenten. Beide organisaties vinden het belangrijk dat studenten kunnen meedenken over het reilen en zeilen op hun mbo-school of roc. De conferentie vormt de kick-off waarin medezeggenschap in het middelbaar beroepsonderwijs centraal zal staan. Dit meldt JOB.

De conferentie is bedoeld voor studenten die belangstelling hebben voor of al zitting nemen in een studentenraad. Ook docenten en ander onderwijspersoneel die een raad begeleiden en bestuursleden zijn uitgenodigd. Het programma bestaat uit een plenair gedeelte waarin de collegevoorzitter en de voorzitter van de studentenraad van het ROC Twente ingaan op het belang van goede medezeggenschap voor studenten in het mbo.

Vervolgens kunnen de deelnemers kiezen uit diverse workshops met onderwerpen als de begeleiding van studentenraden, medezeggenschap en social media en invulling geven aan de kwaliteitsafspraken. De conferentie wordt afgesloten met een paneldiscussie met landelijke actoren en mbo-instellingen.
Aanmelden voor de conferentie kan tot 20 januari via het aanmeldingsformulier van JOB. Het evenement vindt plaats in Het Huis Utrecht aan de Boorstraat 107 in Utrecht. Het programma loopt van 9.30 uur tot 17.00. Rogier Elshout van het Nederlands Debatinstituut is dagvoorzitter.

© Nationale Onderwijsgids