Normal_roc_horizon_college_serious_request

Leerlingen van het ROC Horizon College zijn op verschillende manieren in actie gekomen voor het goede doel van Serious Request. Zij hebben met hun acties ruim 6500 euro ingezameld. Leerlingen van de mbo-opleidingen Sociaal Werk, Pedagogisch Werk en Jeugdzorg, locaties Alkmaar en Hoorn, zamelden geld in middels diverse activiteiten, zoals flessenbonnen inzamelen, honden uitlaten en cupcakes bakken. Ook werden er auto’s gewassen, knuffels uitgedeeld en spullen verzameld en verkocht.

Op de locatie Alkmaar werd donderdag 18 december een kerstmarkt georganiseerd. Leerlingen van de mbo-opleidingen Secretariaat en Verpleegkunde pakten uit met verschillende activiteiten. Zo werden onder meer sieraden, kaarten, lekkernijen en tweedehands spullen verkocht. Ook was er een modeshow en konden bezoekers met de Kerstman op de foto.

Hart op de goede plaats
De burgemeester van Alkmaar, Piet Bruinooge, steunde de inzet van de leerlingen en bracht een bezoek aan de kerstmarkt in Alkmaar. Hij was enthousiast over de inzet. Burgemeester Bruinooge: ‘Het valt me op dat heel veel mensen lief en sociaal zijn in onze gemeente. Het hart zit op de goede plaats. Het is ook goed om te zien dat deze twee opleidingen de handen ineen hebben geslagen voor het goede doel, voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in oorlogsgebieden. Tegen dit geweld moeten we ons sterk verzetten en ik hoop dat de inspanningen van de leerlingen een serieuze bijdrage hieraan leveren.’

Digitale kerstkaart
Niet alleen de opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het goede doel, ook het Horizon College zelf doneert. Het Horizon College verstuurt namelijk geen papieren kerstkaarten, maar digitale. De opbrengst van het niet werken met papieren kerstkaarten gaat ook naar Serious Request.

Hands off our girls
Dit jaar staat het Glazen Huis van Serious Request in Haarlem. De leerlingen van het Horizon College brengen tussen 19 en 24 december hun opbrengsten naar de DJ’s in het Glazen Huis. Het thema dit jaar is Hands off our girls; in actie voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

© Nationale Onderwijsgids