Logo_roc_van_twente
In de vorige week gepubliceerde Keuzegids mbo 2015, een onafhankelijke gids over het mbo, zijn zes opleidingen van het ROC van Twente benoemd tot topopleiding. Vooral de technische opleidingen van het ROC van Twente scoren erg goed. De opleiding Installatietechniek scoort zelfs landelijk het hoogst en is daarmee beoordeeld als beste mbo topopleiding.
 
Een resultaat waar het ROC van Twente erg tevreden over is: ‘Een goede opleiding aanbieden is voor ons vanzelfsprekend, maar de waardering ook krijgen vanuit onafhankelijke onderzoekers en studentenreviews is voor ons wel de kroon op het werk’, aldus John van der Vegt, bestuursvoorzitter van het ROC. ‘De komende jaren bieden de opleidingen in de techniek een goed arbeidsmarktperspectief. Met de huidige score voor de opleiding, is dit wellicht de extra motivatie voor studenten om te kiezen voor een opleiding in de techniek.’
 
Keuzegids
Als eerbetoon aan scholen die een goede onderwijskwaliteit bieden, heeft de Keuzegids aan de beste scholen een kwaliteitszegel topopleiding toegekend. Daarvoor moet een school  in de ranglijst van een vakgebied een score van minstens 75 punten halen. Bij het ROC van Twente is dit het geval bij de opleidingen in de Gezondheidstechniek, Hout & Interieur, Procestechniek, Installatietechniek, Onderwijsassistent en Ontwerpend Meubelmaker. Het ROC van Twente staat overall met een gemiddelde score op een 12e positie in de ranglijst van de 43 landelijke beste mbo-scholen. 

© Nationale Onderwijsgids