Logo_roc_van_twente_logo

Het ROC van Twente maakt vandaag bekend voor welke opleidingen het schooljaar 2015-2016 een instroombeperking geldt. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse Decanendag, die bestemd is voor decanen uit het voortgezet onderwijs in de regio Twente. ROC van Twente stemt het aantal opleidingsplaatsen af op de behoefte op de arbeidsmarkt of het aantal stageplaatsen dat beschikbaar is, zoals bij de opleidingen Dokters- en Tandartsassistent. 

Als er voor één van de opleidingen met een instroombeperking meer aanmeldingen zijn dan beschikbare opleidingsplaatsen, vindt er op dinsdag 3 maart 2015 een loting plaats, waarmee de plaatsingsvolgorde wordt bepaald. Het uitgangspunt voor loting is de plaatsingslijst van 1 maart 2015. Aspirant studenten die geen plaats kunnen krijgen op de opleiding van hun keuze, worden begeleid bij de (tweede) keuze voor een andere beroepsopleiding binnen het ROC van Twente.

Dit jaar gelden instroombeperkingen voor BOL-opleidingen van de afdelingen Defenise, Uniformberoepen, Gezondheidszorg en Juridisch en de niveau 4-opleidingen Mediaredactie, Pedagogisch medewerker jeugdzorg, Medewerker Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Een compleet overzicht van de afzonderlijke opleidingen en het aantal beschikbare plaatsen is te vinden op www.rocvantwente.nl/instroombeperking

© Nationale Onderwijsgids