Logo_roc_west_brabant_logo

Het ROC West-Brabant heeft besloten de huidige coaching van middelbare scholieren op het vmbo te beëindigen. Vier jaar geleden startte de mbo-instelling samen met stichting Cope een traject voor het begeleiden van jongeren van 14 tot 17 jaar. Volgens een woordvoerder wil het ROC de begeleiding van vmbo'ers op een andere manier voortzetten. Dit meldt BN DeStem.

De afgelopen jaren werden op de Prinsentuin Van Cooth in Breda en Halsteren jaarlijks coaches van stichting Cope ingezet voor het begeleiden van leerlingen. Bijvoorbeeld om hen te helpen bij de keuze van een vervolgopleiding maar ook als er problemen waren zoals pesten.
 
Directeur Ruud Schalken van Cope vindt het een gemiste kans dat het ROC de samenwerking heeft stopgezet. “Temeer omdat wij zien dat er steeds meer jongeren geconfronteerd worden met pestgedrag. Schrijnende gevallen waarin wij de afgelopen jaren meerdere malen een bemiddelende rol hebben kunnen spelen. Ik maak me echt zorgen waar deze leerlingen in de toekomst terecht kunnen”.
 
Schalken vermoedt dat het het contract om financiële redenen beëindigd is: “We hebben daar gesprekken over gevoerd tot aan de raad van bestuur toe maar die bleek niet te vermurwen. Voor ons is geen geld meer”. Het ROC ontdekt echter dat het om een geldkwestie gaat. “Wij hebben besloten de begeleiding van de leerlingen op een andere manier op te vangen. Zo hebben wij eigen transfercoaches die dat ook kunnen. Ons besluit heeft niks met geld te maken”, aldus de woordvoerder.
 
© Nationale Onderwijsgids