Leerling Schilders ROC Mondriaan aan de slag bij Simonis Verf (foto: PR ROC Mondriaan)

Een aantal studenten van de School voor Bouw en Infra van ROC Mondriaan is aan de slag bij verfgroothandel Simonis Verf Den Haag. Het pand was aan een grondige onderhoudsbeurt toe. Drie leerling schilders van de opleiding begonnen aan de klus, begeleid door het personeel van Simonis Verf en Ricardo den Heijer, leermeester van ROC Mondriaan.

Bij aanvang van het project kregen de studenten een korte training van sponsor Wienese Klimmaterialen hoe een rolsteiger op te bouwen, Trimetal leverde de verf en het technisch verfadvies inclusief een korte cursus hierover.

Het houtwerk bleek slechter te zijn dan gedacht, waardoor de schilders in opleiding ook stukken moesten kaal schuren en schrappen om een mooi en gezond verfsysteem te creëren. Buiten het kozijnenwerk, schilderen ze ook de bakstenen muren in een andere kleur. Omdat bleek dat er houtrot zat in een flink aantal kozijnen werden ook studenten van de opleiding Timmerman ingevlogen die de kozijnen repareerden en deels vervingen.

Hoewel het werk nog niet klaar is mag het resultaat er nu al zijn. Het pand van Simonis Verf ziet er nu al een stuk netter uit. Als het werk is afgerond zal het gebouw een totale metamorfose hebben ondergaan en zijn de studenten een eind verder gekomen met hun vakopleiding.

© Nationale Onderwijsgids