Normal_ondernemers_hand_schudden_samenwerking_fusie

De Topondernemersregeling wordt vandaag op de hogeschool Windesheim gelanceerd. Ondernemende hbo-studenten kunnen via de Topondernemersregeling in het vervolg hun studie (makkelijker) combineren met het hebben van een eigen onderneming. Dit meldt Windesheim. 

Op de hogescholen van Windesheim in Zwolle en Almere wordt de regeling vandaag via een kort programma gelanceerd. Enkele studentondernemers komen aan het woord en vertellen over hun drive om te ondernemen en de faciliteiten die nodig zijn om dit tijdens de studie mogelijk te maken.
 
Het idee voor de Topondernemersregeling is ontsprongen uit een nauwe samenwerking tussen Zwolse onderwijsinstellingen. ROC Landstede presenteerde het initiatief afgelopen maandag tijdens de landelijke opening van de Global Entrepreneurship Week in Utrecht. Verschillende hogescholen hebben in middels interesse getoond in de regeling. Enkele maanden geleden riep oud-topman van VNO-NCW,  Bernard Wientjes, het hoger onderwijs al op om dit soort regelingen voor hun ondernemende studenten te maken. Wientjes was maandag dan ook lovend over het initiatief. 
 
© Nationale Onderwijsgids