Logo_nederlandseprovincieslarge
Noordoost Brabant heeft op één regio na de laagste schooluitval in het voortgezet onderwijs en mbo. 1,6 procent van de leerlingen valt uit. Van alle regio's in Nederland is de regio Zuid-West Friesland het beste in het op school houden van haar (leerplichtige) leerlingen. Slechts 1,2 procent van de leerlingen uit deze regio verlaten hun school voortijdig. Dit meldt het Brabants Dagblad. 
 
De regio met het hoogste aantal vroegtijdig schoolverlaters is Rijnmond. 2,9 procent van de leerlingen op het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs stopt hier te vroeg met de opleiding. Het percentage voor de regio Midden-Brabant is ook relatief hoog, met 2,2 procent. 
 
Om zoveel mogelijk leerlingen op school te houden in Noordoost Brabant hebben scholen van Heusden tot Boxmeer samen met het Regionaal Bureau Leerplicht, Voortijdig Schoolverlaten Brabant Noordoost en gemeenten er hard aan gewerkt om de schooluitval zo laag mogelijk te houden. Volgens een woordvoerder van de regio Noordoost Brabant wordt het echter moeilijk om de beste regio van Nederland te worden. “Zuid-West Friesland kent geen grootstedelijke problematiek en daarom valt daar moeilijk tegen op te boksen."
 
© Nationale Onderwijsgids